Lonclas - eerste verdieping

Deze grote tweepersoons slaapkamer ligt aan de achterzijde van VillaPolca. Een comfortabel bed van 180 x 200 garandeert een zeer goede nachtrust. Door aan de achterkant van het gebouw te liggen wordt je enkel geconfronteerd met de geluiden uit de achterliggende natuur. 

Deze slaapkamer is rechtstreeks verbonden met een grote badkamer. Deze is voorzien van een grote lavabo, een toilet en een inloopdouche. Een grote antieke kast biedt een overschot aan ruimte om uw persoonlijke zaken netjes op te bergen. 

Voorlopig wordt de badkamer nog gedeeld met de andere slaapkamers van deze verdieping. Er is hiervoor een aparte toegangsdeur op de overloop voorzien. Op termijn zal dit kleine ongemak ook verdwijnen…

Klik op andere ruimtes om er rechtstreeks naar toe te gaan

Iets meer over de naam van deze kamer

Bernard Lonclas is de oprichter van het bedrijf. Zijn  45 jaar jonge wijngaard is midden in de Champagne gelegen (in Bassuet) en strekt zich uit over 10 hectare, voornamelijk beplant met Chardonnay (90%). Het terroir is vanwege de kalkrijke bodem anders dan dat van andere Champagnehuizen, maar bijzonder geschikt voor deze druif.

Elke stap in het proces van het maken van champagne vindt plaats in het domein, van het persen tot de botteling. Men gebruikt alleen het eerste sap dat de “cuvée” wordt genoemd om de Champagnes te maken. De cuvee is het beste. (Sommige champagnehuizen gebruiken ook het tweede en derde sap)

De eerste alcoholische fermentatie en Malo Lactische-fermentatie gebeurt in roestvrijstalen vaten bij lage temperatuur (16-18 °C).

Bernard Lonclas heeft meerdere champagnes waaronder een Brut Sélection en een Brut Rosé en de prijswinnende Blanc de Blancs.  

De niet-vintage champagnes zijn tussen de 3 en 4 jaar oud, de vintage champagnes tussen 5 en 7 jaar.

 

Bekijk de website van Lonclas.

Adres:

Champagne Bernard Lonclas
Chemin de travent – Rue de Vavray
51300 Bassuet

Tél. : 03.26.73.98.20
Fax : 03.26.73.16.17

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.