Champagne in de buurt
Ook in de nabijheid van Pargny-sur-Saulx zijn er fijne Champagnehuizen te vinden. Zij dan wel dat het voor de meeste mensen om minder bekende merken gaat, maar dat wil zeker nog niet zeggen dat het daarom minder kwalitatieve bubbeltjes zijn. Vaak integendeel… Verschillende van deze namen zijn kleinere Champagne-makers, maar ze zijn dikwijls doordrongen van eenzelfde perfectionistische passie voor deze godendrank.
Smaken kunnen verschillen maar ook bankrekeningen verschillen. En wanneer je dan de juiste verhouding kunt vinden tussen prijs en wat je zélf lekker vindt…, dan is iedereen gelukkig.
We vinden het belangrijk om onze gasten de kennis door te geven van de beschikbare plaatsen waar je lekkere Champagne kunt vinden. Deze lijst is zeker niet af en we zullen deze graag in de toekomst aanvullen waar nodig en/of gewenst. Ook aan de hand van ontdekkingen van onze gasten…
Bassuet en omgeving
Op amper 15 km verwijderd van VillaPolca zijn er enkele dorpjes die een basis vormen om wat fijne Champagne-huizen te bezoeken.
In sommige gevallen zijn dat kleine sympathieke familiebedrijven waar de passie voor Champagne van afdruipt. Zeker de moeite om er enkelen te gaan bezoeken.
H. Batty Champagne
Deze familieproductie werd in 1970 gecreëerd door Lucien Baty, in Bassuet, in het hart van de Coteaux Vitryats waar Chardonnay koning is. Het werd in 1980 overgenomen door zijn zoon Hugues, die de onderverdeling van de wijnstokken bleef ontwikkelen die door zijn schoonzoon Romain Prieur in het landgoed waren samengevoegd om de verkoop van hun jaargangen onder de H. BATY te starten. merk. H. BATY wil druiven van zeer hoge kwaliteit ontwikkelen met respect voor het milieu en duurzame wijnbouw en nodigt u uit om hun jaargangen te ontdekken, nu klaar om te drinken, dankzij een verouderingsproces dat minimaal vier jaar duurt
34 rue Jules Laurent – 51300 Bassuet
Tél.: +33 6 80 88 06 42
Champagne Jean-Louis Chauré
Het landgoed exploiteert een met wijnstokken beplant gebied van ongeveer 7 hectare. De druivensoort bestaat uit Chardonnay blanc, Meunier noir en Pinot noir. De wijnstokken profiteren over het algemeen van een gedegradeerd zeeklimaat en een semi-continentaal klimaat. Het domein Champagne Jean-Louis Chauré bestaat hoofdzakelijk uit krijt uit het Turonisch (Boven Krijt, tussen 94 en 90 miljoen jaar geleden), grijs mergel krijt, uit Campanisch krijt, dikke harde kalksteen, krijtgrind, Sparnacische klei en Lutetische mergel (stadium van het Cenozoïcum). De druiven worden gevinifieerd in roestvrijstalen vaten. Voor de productie van witte wijnen wordt een malolactische gisting uitgevoerd. Deze ondergaan dan filtratie maar geen zuivering. Het doorzeven van de flessen (om de wijnen hun helderheid te laten herwinnen na champagnisatie) gebeurt zowel mechanisch met een gyropalet als ambachtelijk op een bureau met de hand. Na het zeven en rijpen op latten (verplicht voor champagnes), is het noodzakelijk om de aanslag die zich in de fles bij de hals heeft opgehoopt, te verwijderen. Het landgoed voert vervolgens degorgering uit met ijs (de hals van de fles wordt ondergedompeld in een oplossing van ongeveer -20 °
6 Rue de Vavray – 51300 Bassuet
Tél.: +33 3 26 73 91
Champagne l’Hoste
Opgericht in 1970 door John en Suzanne l’Hoste, werd het bedrijf overgedragen aan hun zonen Pascal en Dominique, die al hun passie en vastberadenheid in de wijngaard investeren. Door zorg, aandacht en moderniteit te brengen, door de constante wens om zich te onderscheiden met hun kennis en verlangen naar perfectie, door altijd met respect voor de natuur te werken in dienst van zowel wijnstok als wijn, blijven ze deze prachtige nectar ontwikkelen die we champagne noemen .
Zij helpen u graag om het te ontdekken en ervan te genieten.
11 Rue de Vavray – 51300 Bassuet
Tél.: +33 3 26 73 94 43
Champagne Oudart Ortillon
Deze familie vindt het een waar genoegen om hun champagnes te presenteren die worden geproduceerd in een pure Champagne traditie van druiven uit deze streek. Zij zetten de traditie op een professionele wijze verder van wat ze van hun onze ouders konden leren. Een oogstverwerking die gaat van de teelt van de wijnstok tot de fles op tafel. De verschillende fasen worden uitgevoerd op hun eigen domein. Dat is voor de klanten een essentiële garantie voor een kwalitatief eindproduct. Zij nodigen u uit om binnen te treden in hun wijnwereld waar u hun assortiment champagnes kan ontdekken,
37 Rue de Vavray – 51300 Bassuet
Tél.: +33 3 26 72 21 60
Champagne Bernard Lonclas
“In mijn binnenste lijkt ik me een explosie te herinneren, gevolgd door een bruisend geluid en algemeen geroezemoes. Er was net een kurk gesprongen – het geluid was het geluid van duizenden euforische bubbels die kabbelden aan de zijkanten van een champagnefluit, en het geroezemoes was gewoon een beetje gelach, even euforisch – om te proosten op mijn geboorte … En toen de eerste kleuren die ik kon om te onderscheiden – het groen van de wijnstokken die het familielandgoed omringen, het blauwpaarse van onze zwarte druiven en de prachtige zilverachtige highlights van onze voortreffelijke Chardonnays.”
Voor Bernard Loncla, geboren in de Champagnestreek is champagne maken meer dan alleen een vak, het is een roeping. Zijn leven draait om deze wonderbaarlijke wijn en vooral dit voedende land dat zijn beeddrijf in staat stelt deze vrucht te laten groeien. Vandaag is zijn doel, en dat van zijn kinderen die in zijn voetsporen treden, de natuur, aan wie ze alles te danken hebben, te beschermen en te behouden. “En wat is er dan een beter gevoel dan wanneer je de ultieme beloning krijgt – dat speciale moment waarop de klant je aankijkt, zijn oog zo sprankelend als zijn glas, om je te vertellen wat een genot het is om een van je cuvees te proeven”, zo zegt hij.
Rue de Vavray – 51300 Bassuet
Tél.: +33 3 26 73 98 20
Champagne Didier Sebille
De EARL Sébille is één van de 12.000 wijngaarden in de Champagne. In deze kleine boerderij, die traditionele teeltpraktijken respecteert, wordt het werk met het gezin gedaan. Of het nu gaat om oogsten, snoeien, binden of trainen. Dat maakt dat de relatie en communicatie zeer direct en eenvoudig is.
Hoewel EARL Sébille alleen Chardonnay en Pinot Noir teelt, wordt Pinot Meunier ook gebruikt in de samenstelling van zijn champagnes (Brut Prestige & Brut Réserve). Nog steeds volgens de CIVC, “geeft het soepele en fruitige wijnen die in de loop van de tijd iets sneller evolueren en de assemblage ronder maken.”
12 rue Saint-Mange, 51300 BASSU(Bassu is een dorpje dat iets NO van Bassuet ligt)Tél. : 03 26 73 95 94
Port. : 06 89 24 41 25Bezoek Facebook pagina
Champagne Oudit Simonnet
Het “Maison de CHAMPAGNE OUDIT-SIMONNET” is gelegen in Val-de-Vière, een dorp op een 12-tal km van Villa PolCa. Op de grens van Marne, Maas en Haute-Marne. Tussen velden, bossen en wijnstokken, het is in een echte groene omgeving dat de familie OUDIT-SIMONNET in de wijngaard werkt en al bijna dertig jaar haar wijnen aanbiedt.
De eerste CHAMPAGNE OUDIT-SIMONNET-wijnstokken, geteeld in het gebied van Coteaux Vitryats, de toegangspoort tot de Champagne-wijngaarden in de regio Vitry-le-François en Lac du Der, werden in 1992 geplant.
OUDIT-SIMONNET CHAMPAGNE, geproduceerd in zijn naam sinds de jaren 1990, werd toen officieel geboren. Vandaag zijn het Jean-Charles Oudit en Benoit Bomersbach en hun respectievelijke echtgenotes, Caroline en Noëlle, die u verwelkomen voor een ontdekking van een wijngaard en een groeiend champagnehuis. Door naar hun klanten te luisteren, worden ze zowel professioneel als in verenigingen betrokken bij het lokale leven en nemen ze enthousiast deel aan de ontwikkeling van hun regio van herkomst.
20 grande rue (Rosay),51340 Val-de-VièreTél. : 033 6 71 63 59 85Bezoek Facebook pagina
Champagne Munier Chevalier
Er is weinig informatie te vinden over dit Champagne-huis. Toch prikkelt het onze nieuwsgierigheid omdat het gerund wordt door een jong koppel dat zeer passioneel informeert over hun activiteiten op de Facebook pagina.
We gaan hier zeker snel op terugkomen met hopelijk meer informatie
26 Rue de la Trinité,
51300 Vitry-en-Perthois